Cum asociem peștele de la Minus 22 cu vinul potrivit?

 

Cum asociem peștele de la Minus 22 cu vinul potrivit?

Peștele este una din “vedetele” meniului de Anul Nou. Tradiția ne spune că aduce noroc și prosperitate și ne ajută să “alunecăm” mai ușor printre greutăți în anul care vine. Iar daca alegerea peștelui ține de preferințele tale și ale invitaților, nu uita să ții cont de de recomandările de asociere cu vinul potrivit.

Ca regulă generală, peștele se potrivește cu vinurile albe. Rețineți că majoritatea soiurilor de vin roșu, în combinație cu peștele, lasă la finalul mesei un gust puternic care anulează savoarea preparatului.

Specialitățile ușoare din pește merg de minune cu vinurile albe, seci, fiind recomandate Chardonnay, Riesling, Feteasca regala, Sauvignon Blanc. În funcție de preferințe, puteți incerca și un “rose” bine racit în asociere cu preparatul preferat de pește. Cu cât peștele este mai gras cu atât specialiștii recomandă un vin mai acid.

Câteva exemple de asocieri pot fi o sursa de inspirație pentru un meniu reușit gătit cu pește de captură de la Minus 22:

– La Șalău (gătit de exemplu la tigaie): Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Regală.

– La Somon se recomandă: Chardonnay, Pinot Noir

– La Merluciu, puteți asocia, pentru o experiență rafinată Chardonnay.

– La Macrou si Păstrăv merg foarte bine; Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling

Pofta bună la pește bun de la Minus 22 !

Echipa Minus 22 vă urează pofta bună și pentru idei de rețete delicioase vă invităm la “Bucătăria Vivelis http://minus22.ro/ro/bucataria-vivelis/ sau la http://minus22.ro/ro/category/bucataria-minus22/

Pentru peștele care va face deliciul meniului de sărbători vizitează și Gama premium VIVELIS la pagina http://minus22.ro/ro/gama-premium-vivelis/

 m22_cod_vin