Avantaje

Economie sigură, calitate, nutriție, siguranță
1_avantaje

Secretul unei congelări eficiente începe cu un produs bun care este apoi congelat în foarte scurt timp.

Legumele şi produsele din carne conţin în membrană între 80-60% apă, iar prin congelarea rapidă cristalele de gheaţă formate sunt foarte mici, distrugerea fibrei fiind redusă la minimum. Acest lucru are impact direct asupra texturii şi asupra gustului.

Economie sigură

Produsele congelate au o medie de viață considerabil mai mare decât cea a alimentelor proaspete și nu au nevoie de condiții speciale de păstrare, dincolo de temperatura de -18°C din congelatorul oricărei bucătării. Peştele congelat este adesea mai accesibil buzunarului decât cel proaspăt sau refrigerat.

Varietate

Congelarea peştelui şi a legumelor îţi permite să alegi dintr-o varietate de sortimente disponibile pe tot parcursul anului, indiferent de sezon. Acest lucru te ajută să ai o dietă echilibrată în mod constant.

Calitate

Peştele congelat este de cele mai multe ori mai proaspăt decât cel „fresh”. Peştelui fresh îi poate lua o săptămână până să ajungă în magazine. Peştele şi legumele congelate beneficiază de o îngheţare instantă în aceeaşi zi. Peștele oceanic ”vine” la pachet cu niște calități pe care peștii de crescătorie, chiar și proaspeți, nu au nici o șansă să le atingă.

2_avantaje
3_avantaje

Planetă sănătoasă

Consumul de produse congelate reduce risipa de mâncare, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care distribuim în România peștele de frig. Peştii oceanici fresh sunt transportaţi cu avionul, aproape în fiecare zi. Importul de peşte congelat reduce călătoriile cu avionul, fiind transportaţi pe mare sau cu camionul.