Rulouri de cod în crustă de mac

Rețetă propusă de Bucătăresele Vesele

Porții: 2  Dificultate: Ușor  Timp de preparare: 8 min  Timp de gătire: 44 min.

m22_reteta_cod

Ingrediente:

1 pachet File Cod Alaska Pollok si un pachet Amestec de legume mexican
1 lămâie
1 frunză de salvie (sau ¼ linguriță salvie uscată mărunțită)
2 linguri unt
ulei de măsline
semințe de mac

Mod de preparare
  1. Fileurile de Cod se scot din congelator cu 12 ore înainte și se lasă la dezghețat în frigider până a doua zi.
    Legumele rămân în congelator. Nu necesită decongelare.
  2. Fileurile se stropesc cu zeama de lămâie și se lasă să stea aproximativ 10-15 minute până pregătim garnitura de legume.
  3. Într-o tigaie, pe 1 lingură de măsline topim untul, iar când începe să sfârâie se adaugă frunza de salvie și legumele congelate.
  4. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
  5. Călim câteva secunde după care adăugăm circa 75 ml apa și acoperim tigaia cu un capac. Lăsăm să fiarba 5 minute, luam capacul deoparte și lăsăm să fiarbă la foc mic pănă se evaporă tot lichidul.
  6. Fileurile de cod se șterg cu un șervet absorbant de hârtie, se ung apoi pe ambele părți cu putin ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper, și se dau prin semințe de mac după care se rulează și se fixează cu scobitori (eu am tăiat fileurile în două pentru a obține rulouri mai mici). Într-o tava punem hârtie de copt, stropim cu ulei de măsline, așezăm rulourile pe hârtia de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru circa 10-12 minute.

Rulourile de cod se servesc pe pat de legume.

Poftă Bună!

Produse recomandate pentru aceasta reteta:

  • File de Cod Alaska Pollok de la Minus22 
  • Amestec de Legume mexican de la Minus22

cod_papillote