Secretul nostru în congelarea prospețimii peștelui

Peştele congelat prin Îngheţarea fulger are prospeţimea cea mai apropiată de cea a peştelui proaspăt prins.

Pe drumul lor, până la consumator, peștii proaspeți riscă să își piardă o parte din valorile nutriționale, iar asta se întâmplă imediat după pescuire. Acest lucru se reflectă în evoluția treptată de arome nedorite, în inconsistența frăgezimii cărnii și în cele din urmă în pierderea lichidului ce conține proteine și grăsimi benefice pentru sănătatea ta.

Peștele, mai mult decât multe alte alimente, are nevoie să fie congelat rapid pentru a preveni distrugerea celulelor și țesuturilor. Prin păstrarea la temperaturi scăzute, alterarea cărnii poate fi încetinită, însă prin congelarea bruscă la temperaturi sub -40 C, descompunerea cărnii poate fi redusă la minimum.

Conceptul de flash freezing a fost inventat de către biologul american Clarence Birdeye. Pescuind prin gheață la temperaturi de aproximativ -40 C, peștii aruncați în grămada de zăpadă înghețau foarte repede. Dar nu de asta era surprins. Fenomenul mai puțin obișnuit s-a întâmplat atunci când peștele aruncat înapoi în apă a revenit la viață. Acest lucru i-a dat de gândit și a realizat că procesul de congelare a alimentelor la temperaturi extrem de scăzute, cu mult sub punctul de îngheț ar putea fi o metodă de conservare excelentă.

Înghețarea fulger se referă la procesul accelerat prin care peștele proaspăt prins este congelat rapid la temperaturi extrem de scăzute, prin contact direct cu agenți criogenici sau în curent de aer rece.
Acest proces se petrece de cele mai multe ori pe vasul pescarilor, imediat după capturare.

În acest fel, textura, aroma, prospețimea și beneficiile nutriționale sunt păstrate până când ești pregătit să îl gătești.

Ştiaţi că…?

1. Peștele congelat rapid la temperaturi sub -40 C îngheață în câteva ore comparativ cu cel congelat prin metode de depozitare la rece, care are nevoie de aproximativ 1-2 zile să devină solid.

2. Datorită vitezei foarte rapide de congelare, cristalele de gheață care se formează în țesuturile peștelui sunt extrem de mici, fapt ce conduce la obținerea de produse cu însușiri organoleptice superioare, la pierderi de suc reduse și la creșterea rezistenței cărnii de pește la acțiunea microorganismelor, după congelare.

3. Peştii congelaţi de la Minus22 trec printr-un proces continuu de scanare, prin care se verifică calibrul, textura, aspectul şi imprefecţiunile. Doar acei peşti care îndeplinesc toate standardele înalte de calitate ajung în ambalajele Minus22.

4. Consumul de produse congelate, reduce risipa de mâncare. Acestea au avantajul unui termen extins de valabilitate, lucru care îţi permite să găteşti cantitatea de care ai nevoie, oricând doreşti.

De ce să alegi peştii congelaţi de la Minus22?

> Peștii congelați prin metode de congelare rapidă își păstrează calitățile nutriționale proprii pentru ca tu să te bucuri de o masă delicioasă, bogată în proteine.

> Luăm în serios calitatea produselor pe care le livrăm. Suntem atenți și avem grijă ca lanțul frigului să rămână neîntrerupt pe tot parcursul călătoriei, astfel că peștele ambalat corespunzător își păstrează prospețimea din momentul congelării.

> Consumând pește congelat Minus22, vei avea libertatea să alegi ce dorești să gătești dintr-o varietate de specii, în orice moment. Nu vei mai fi restricționat de ceea ce găsești disponibil proaspăt azi, în magazin.

proces_decongelare_m22
Tags: