7 beneficii sănătoase ale consumului de pește de la -22

Tu ştii ce mănânci?

7 motive pentru care să alegi o alimentaţie echilibrată, bogată în nutrienţi 100% naturali

sare

1. SODIU

Peştii congelaţi de la Minus22 sunt bogaţi în sodiu, cu rol în menţinerea la parametrii normali a activităţii musculare şi nervoase.
Consumaţi în mod regulat, cel puţin o dată pe săptămână, aceştia contribuie la scăderea tensiunii arteriale (în special la persoanele cu tensiune arterială) şi ajută la scăderea în greutate a persoanelor aflate la dietă.
În plus, acizii graşi Omega 3 acţionează asupra vaselor de sânge, reducând nivelul grăsimilor din sânge şi contribuie la un risc mai mic al bolilor de inimă. Peştii de la Minus22 cu un conţinut ridicat de sodiu: cod, macrou, baby hering, somon.

inimasanatoasa

2. OMEGA-3

Peștii congelați de la Minus22 sunt bogați în Omega-3, acizi grași benefici pentru inima și sănătatea creierului tău.
Aceștia nu pot fi înlocuiți cu acizii grași Omega-3, prezenți în legume. Macroulheringul șicodul sunt câțiva dintre peștii oceanici de la Minus22 cu o cantitate ridicată de grăsimi naturale.
Omega-3 din pește încetinește producția de substanțe care cauzează inflamația în organism. De asemenea, consumul de Omega-3 te ajută să ai o piele mai fină și un păr strălucitor.

mercur1

3. VITAMINA D

Macroulheringulpăstrăvul și somonul sunt câteva dintre speciile de pește gras, care în afară de acizii grași Omega-3 conțin de asemenea o sursă esențială de vitamina D.
O alimentație echilibrată, cu un meniu variat în pește gras te ajută să o obții o cantitate potrivită de vitamina D pentru organism.
Vitamina D din pește facilitează funcționarea normală a sistemului imunitar, sprijină creșterea și dezvoltarea normală a oaselor și a dinților și îmbunătățește memoria de lucru la adulți.

sarcina

4. SARCINĂ

Peștele conține proteine, fier și zinc – nutrienți esențiali pentru dezvoltarea copilului. În același timp, acizii grași Omega-3 ajută la dezvoltarea creierului copilului.
Anumite tipuri de pește, cum sunt peștii prădători mari pot conține cantități mari de mercur. Deși pentru adult mercurul din pește nu prezintă un risc, femeile însărcinate ar trebui să fie mai atente atunci când aleg ce mănâncă. Poți alege să gătești o varietate de pește care conține o cantitate redusă de mercur, și este bogat în Omega-3, cum ar fi: somonheringpăstrăv și macrou de ocean.
Până în prezent nu există studii care să determine dacă acizii grași omega-3 din plante pot ajuta la dezvoltarea creierului fătului. De aceea, deși femeia gravidă poate consuma omega-3 din diverse surse, specialiștii recomandă să mănânci pește în acest scop.

functia_creierului

5. VEDERE SĂNĂTOASĂ

Acidul Omega-3 (DHA acid docosahexaenoic) are un rol decisiv în menţinerea capacităţii şi acuităţii vizuale până la vârste înaintate. Peștii grași ca heringul și macroul conţin aproximativ jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina A.
În plus, acizii Omega-3 pot preveni și încetini dezvoltarea diverselor afecțiuni oftalmologice precum: cataracta, glaucomul, ochii uscați sau alte tulburări vizuale.
Puțini nutrienți se bucură în prezent de atâta atenție și recunoaștere științifică ca acizii grași Omega-3. În special cei cu lanț lung, proveniți din surse marine – mai ales de la pești grași de apă rece – se dovedesc adevărați acizi grași „premium“. Acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) sunt cei mai eficienți din punct de vedere biologic.

functiacreierului

6. FUNCŢIILE CREIERULUI

Acizii Omega-3 din pește au un mare avantaj asupra sănătății creierului tău. Îmbunătățesc capacitatea de învățare, de memorare și reduc riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer, demență și posibil Parkinson.
Mai mult decât atât, un aport ridicat de Omega-3 în timpul sarcinii poate reduce simptomele depresiei postnatale.

functieimuna

7. IMUNITATE CRESCUTĂ

Indiferent de vârstă, acizii grași Omega-3 ameliorează simptomatologia din bolile autoimune (poliartrita reumatoidă, boala Chron), diminuează procesele inflamatorii şi stimulează segmentele imunitare necesare apărării organismului.
Consumul de pește bogat în Omega-3 ajută la maturizarea sistemului imunitar la copii, reduce simptomele alergiilor și întârzie debutul lor.
Peștii grași precum macroul și somonul sunt eficienți în rezistența crescută la îmbolnăvire.

Tags: