Rețetă propusă de Bucătăresele Vesele
Porții: 2 Dificultate: Ușor Timp de gătire: 25 minute
Ingrediente
File de șalău de Nil de la Minus22 si un pachet de amestec legume și orez, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură unt, 150 g orez basmati, piper mozaic, zeamă de lămâie, sare
Mod de preparare
1. Legumele congelate se sotează în unt și două linguri de ulei de măsline timp de 5 min.
2. Se adaugă orezul și se sotează pentru încă 1 min, apoi se adaugă 350 ml apă fierbinte sau supa de legume și se condimentează cu sare și piper.
3. Se fierbe la foc potrivit până ce orezul absoarbe tot lichidul, apoi se acoperă cu un capac și se dă deoparte pentru 10 min.
4. Fileul de șalău decongelat se unge cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și se condimentează cu piper.
5. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul încins la 200 grade C pentru 8-10 min.
6. Când se scoate din cuptor se condimentează cu sare.
7. Se servește cu garnitură de orez basmati cu legume.
Recomandare
Pune peștele la dezghețat în frigider cu o zi înainte să-l gătești. Nu la microunde, nu sub apă.
Așa își va păstra structura, aroma și nutrienții.
Poftă bună!
Produse recomandate pentru aceasta reteta:
- File de șalău de Nil de la Minus22
- Amestec de legume si orez de la Minus22