File somon în sos teriyaki cu legume

Rețetă propusă de Bucătăresele Vesele

Porții: 2  Dificultate: Ușor  Timp de gătire: 25 minute

m22_reteta_somon
Ingrediente

1 pungă file de somon cu amestec franțuzesc Family Mix, 4 linguri sos teriyaki, un cățel de usturoi tocat mărunt, 1 linguriță miere, piper măcinat, 4 linguri ulei de măsline, 10 g unt, sare

m22_preparare_somon
Mod de preparare

1. Sosul teriyaki se amestecă cu usturoiul tocat, miere, piper macinat și 2 linguri ulei de măsline.

2. Somonul decongelat se unge cu sosul teriyaki, se așează în tava tapetata cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 10-12 min.

3. Cât timp peștele e în cuptor pregătim garnitura.

4. Punem într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, untul și adăugăm legumele congelate, condimentăm cu sare și piper și sotam timp de 3-4 min până ce legumele sunt gata.

5. Somonul se servește fierbinte alături de garnitura de legume.

Recomandare

Pune peștele la dezghețat în frigider cu o zi înainte să-l gătești. Nu la microunde, nu sub apă.
Așa își va păstra structura, aroma și nutrienții.

Poftă bună!