Pestele, benefic in alimentatia copiilor

Print

Toamna se numără roadele iar pentru cei mai tineri vine cu inceputuri pline de emoțiile unui nou an scolar. Cu toții dorim ca cei mici să pornească cu dreptul și să treacă cu succes tezele și examenele de final de an. Pentru ca tinerii să învețe cu spor dar și pentru dezvoltarea armonioasă a întregului organism, consumul de pește este bine să fie inclus în alimentația copiilor și adolescenților.
Studiile au demonstrat că grăsimile Omega-3 din pește au o contribuție importantă la dezvoltarea creierului, a sistemului nervos și implicit a capacității intelectuale.

Pe baza recomandărilor nutriționiștilor, trei specii de pești sunt considerate a fi bogate prin excelență in acizi esențiali Omega -3:

1. Hering
Deși îl găsim de multe ori conservat, hering-ul poate fi gătit și la grătar sau cuptor, după preferințe. Pe lângă acizii grași esențiali Omega 3, hering-ul este bogat și în proteine, magneziu, calciu, vitamina B 12, potasiu, seleniu.

2. Somon
Somonul poate fi pregătit la cuptor sau îl puteți adăuga în salate diverse și în sandwich-uri pentru cei mici. Pe lângă Omega -3, somonul este bogat în vitaminele B 12, A, magneziu, proteine și potasiu.

3. Macrou
Suntem obișnuiți să consum macroul afumat sau conservat, insă putem pregăti file-urile de macrou la cuptor sau la grill. Și acest pește aduce un aport suplimentar de magneziu, fier, potasiu, vitamina B12, seleniu, proteine.
Atât pentru tineri cât și pentru adulți este benefică includerea peștelui în meniul săptămânal cel puțin de două ori.

Pentru retete cu pește de la Minus 22 vă așteptăm la http://minus22.ro/ro/category/bucataria-minus22/

Minus 22 Premium Food vă aduce pește de captură congelat în cel mai scurt timp de la capturare dar și rețete inventive și rapide, pentru o experiență culinară delicioasă.

Peștele de la Minus 22 bogat in Omega 3 poate fi găsit în rețeaua magazinelor partenere din întrega țară.

slide_peste_creier