Rețetă propusă de Bucătăresele Vesele
Porții: 2 Dificultate: Ușor Timp de gătire: 25 minute
Ingrediente
1 pungă file de somon cu amestec franțuzesc Family Mix, 4 linguri sos teriyaki, un cățel de usturoi tocat mărunt, 1 linguriță miere, piper măcinat, 4 linguri ulei de măsline, 10 g unt, sare
Mod de preparare
1. Sosul teriyaki se amestecă cu usturoiul tocat, miere, piper macinat și 2 linguri ulei de măsline.
2. Somonul decongelat se unge cu sosul teriyaki, se așează în tava tapetata cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 10-12 min.
3. Cât timp peștele e în cuptor pregătim garnitura.
4. Punem într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, untul și adăugăm legumele congelate, condimentăm cu sare și piper și sotam timp de 3-4 min până ce legumele sunt gata.
5. Somonul se servește fierbinte alături de garnitura de legume.
Recomandare
Pune peștele la dezghețat în frigider cu o zi înainte să-l gătești. Nu la microunde, nu sub apă.
Așa își va păstra structura, aroma și nutrienții.
Poftă bună!