Rețetă propusă de Bucătăresele Vesele
Porții: 2 Dificultate: Ușor Timp de gătire: 25 minute
Ingrediente
1 pachet File Cod Alaska Pollok si un pachet Amestec de legume mexican, 1 lingură de unt 82% grăsime, 1 praf de usturoi, sare, lămâie, piper negru măcinat, 1 linguriță cimbru verde, 4 linguri de vin alb sec
Mod de preparare
1. Se decupează din hârtie de copt o inimă de aprox. 30 cm lățime și se așează în tava de copt.
2. Untul se amestecă cu praful de usturoi, cimbru tocat fin, sare și piper.
3. Pe jumătate din foaie se pun legumele iar deasupra lor fileul de cod decongelat.
4. Se condimentează cu sare și piper și se stropește cu vin.
5. Peste fileurile de cod se pune câte o linguriță de unt și se sigilează pachețelul de hârtie îndoind marginile.
6. Se introduce în cuptorul încins la 200 grade C pentru 15 min.
7. Se servește fierbinte stropit cu zeamă de lămâie.
Recomandare
Pune peștele la dezghețat în frigider cu o zi înainte să-l gătești. Nu la microunde, nu sub apă.
Așa își va păstra structura, aroma și nutrienții.
Poftă bună!
Produse recomandate pentru aceasta reteta:
- File de Cod Alaska Pollok de la Minus22
- Amestec de Legume mexican de la Minus22