Peștele oceanic, un aliment sănătos “de la cap la coadă”

two mackerel on a white plate with knife and fork

Peștele oceanic, un aliment sănătos  “de la cap la coadă”

Îți aduci aminte de vremurile când parinții dădeau copiilor untura de pește pentru creșterea imunității, revigorarea organismului sau combaterea asteniei de primăvară? Știau ei ce știau, pentru ca specialiștii ne recomanda azi să consumăm pește oceanic cât mai des, indiferent de vârstă.

Principalul avantaj pentu sănătate al cărnii de pește este conținutul în Omega 3, acizi grași polinesaturați, acizi grași esențiali, care nu pot fi sintetizați de corpul uman și sunt vitali pentru funcționarea în bune condiții a metabolismului. Pe lăngă faptul că aduce sănătate întregului organism, Omega 3 este o hrană a creierului uman, putând ajuta la reechilibrarea emoțională si creșterea puterii de concentrare.

Peștele oceanic, o mare” de beneficii

Să vedem așadar care pot fi avantaje consumului de pește oceanic, dacă acesta are loc cu regularitate:

  • consumul de pește poate preveni depresia, anxietatea și stresul precum și îmbătrânirea precoce datorită conținutului de acizi omega 3 și vitaminelor din complexul B
  • la vârsta a treia consumul de pește poate reduce riscul de Alzheimer și apariția artritei;
  • la copii, introducerea frecventă a peștelui în alimentație poate contribui la stimularea dezvoltării capacității intelectuale și abilităților de învățare
  • la persoanele mature poate contribui la reglarea tensiunii arteriale, scăderii riscului de accident vascular cerebral, scăderea colesterolului total din sânge, crescând cantitatea de colesterol bun(HDL), în detrimentul colesterolului rau (LDL)
  • acizii omega 3 au proprietatea de a stimula creșterea părului iar părul lipsit de strălucire poate fi revitalizat dacă beneficiază de un tratament cu ulei de pește.

Idei de preparare și rețete de la  specialiștii Minus22

Tot specialiștii ne recomandă sa consumăm de 3 ori pe săptămână pește oceanic pentru beneficii maxime iar dacă dorești mai multă inspirație și idei despre cum poți găti rapid și sănătos peștele oceanic, te invităm pe pagina noastra “Bucătăria Minus22”.  Tot aici găsești și sortimentele de pește pentu fiecare rețetă. Pofta bună!

Diş-dostu-gıdalar-4