Păstrăv la cuptor cu legume

 

Păstrăv cu legume la cuptor

Păstrăvul este o specie de pește care trăiește in special în zonele montane, în apele cu temperaturi relativ scăzute și este unul din cei mai apreciați pești datorită gustului și proprietăților nutritive; bogat în acizi grași Omega 3, vitamina D, acid folic, proteine, vitamina B12. Vă prezentăm o rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă.

Ingrediente: 1 pachet Păstrăv întreg și 1 pungă de mix de legume mexicane (sau altă combinație de legume după preferințe)  de la Minus 22, 1 lamâie, 1 căpățână de usturoi, 1 ceapă, cimbru, sare, piper, 100 ml de vin alb.

Mod de preparare:

1.Se decongeleaza păstrăvul, se spală bine, se unge cu ulei de măsline, se presară cu sare și piper și se pune la frigider cam 30 minute;

  1. Între timp se prepară rapid legumele direct din starea congelată, se fierb cam 12-15 minute, se călesc în ulei de măsline timp de 5 minute, după care se condimentează cu sare și piper;
  2. Păstrăvul se scoate de la frigider, se unge cu puțjn unt topit, se așează în tava unsă cu ulei de măsline. În tavă, după preferințe se pot pune și felii de lămâie și/sau usturoi;
  3. Se toarnă vinul alb și se introduce tava în cuptor pentru 18-20 minute; peștele este gata când pielea devine crocantă iar carnea moale si suculentă.
  4. Păstrăvul se servește cald alături de garnitura preferată de legume

Recomandare

Pune peștele la dezghețat în frigider cu o zi înainte să-l gătești. Nu la microunde, nu sub apă. Așa își va păstra structura, aroma și nutrienții.

Poftă bună!

 

Produse recomandate pentru aceasta rețetă:

1 Pachet păstrăv întreg și 1 mix de legume (mexican sau altă combinație la alegere)  de la Minus 22

  • produs 100 % natural, fără aditivi sau conservanți.

pastrav_legume