Merluciu copt la tigaie

Merluciu copt la tigaie

Merluciul este un pește cu puține calorii și cu cantitate redusă de colesterol în comparație cu alte specii, beneficiind în același timp de elemente nutritive active; fosfor, sulfat, potasiu, Omega 3.

Carnea este alba, delicioasă, cu gust și arome unice.

Vă prezentăm o rețetă rapidă, gustoasă, recomandată întregii familii.

Ingrediente: 1 pachet Merluciu trunchi cu plic de condimente inclus in pachet de la Minus 22, 100 ml ulei, sare, piper, faina, 1 ou, 1 lamaie, ulei pentru prăjit.

 Mod de preparare:

 

1.Se decongeleaza merluciul si se porționează în bucăți

2. Se bat ouăle cu faină, se adaugă sare și piper și se trec bucațile de merluciu prin amestec

3. Se introduc bucațile în tigaia teflonată, bine încinsă și se acoperă

4. La foc foarte mic, se întorc pe ambele părți până se rumenesc și capătă o crustă aurie.

5. Se scot bucățile de pește și se pun pe un șervețel de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei

6. Peștele se servește cald cu lamâie și garnitura preferată.

 

Recomandare

Pune peștele la dezghețat în frigider cu o zi înainte să-l gătești. Nu la microunde, nu sub apă.
Așa își va păstra structura, aroma și nutrienții.

Poftă bună!

 

Produse recomandate pentru aceasta rețetă:

Merluciu trunchi cu plic de condimente inclus in pachet de la Minus 22

  • produs 100 % natural, fără aditivi sau conservanți.

Macrou_trunchi_bulina