Peștele proaspăt mai bun decât cel congelat?

poza_frozen

De cele mai multe ori, nu este!

Nu este nimic în neregulă cu peștele proaspăt, dimpotrivă. Dacă ai acces la pește de calitate, care să nu fi fost congelat deloc înainte, ești norocos. În cazul în care iei un cod proaspăt pescuit în Islanda, de exemplu, de cât timp crezi că are nevoie până să ajungă la tine în bucătărie? Acest drum se poate întinde și până la 10 zile (3-5 zile de pescuit, 2-6 zile de călătorie din zonele de pescuit) plus încă 2-4 zile pentru a fi prelucrat și distribuit în magazine. Ei bine, tot acest timp este important. Calitatea poate fi compromisă; textura și aroma se pot pierde treptat în acele zile, la fel și nutrienții.

Prospeţimea poate fi congelată

Misiunea noastră, a celor de la Minus22 este de a face pește de calitate cât mai accesibil la nivel național, cu cel mai mic impact posibil asupra mediului.

Metoda modernă de Înghețare Fulger la -40 °C pe care o folosim conservă prospețimea peștelui din momentul prinderii, păstrând textura, aroma și valorile nutriționale autentice. Astfel, cristalele de gheață care se formează în țesuturile peștelui sunt extrem de mici, iar distrugerea fibrelor este redusă la minimum.Prospețimea îngheață, peștele ajungând să fie mai sănătos decât cel fresh.

Ce nu știai despre peștele congelat comparativ cu cel proaspăt?

fresh-vs-frozen1

Consumul de produse congelate, comparativ cu cele proaspete, aduce un beneficiu în mediul și buzunarul tău, fără să compromită în vreun fel sănătatea ta. Risipa alimentară a devenit o problemă globală, cu consecințe grave nu doar economice și sociale, ci și ecologice. Consumul de pește congelat ajută la reducerea risipei de mâncare. Alegând să scoți din congelator cantitatea potrivită, exact cât îți propui să consumi, elimini riscul de a arunca alimente gătite în cantități prea mari, pe care nu reușești să le consumi în timp util și care expiră.

Cum alegi corect peştele congelat?

Aspectul și culoarea – dacă prezintă urme de arsură de frig, de culoare maronie, evită să cumperi. Peștele gras care nu este tocmai proaspăt poate căpăta o culoare gălbuie ce reprezintă urme de oxidare a grăsimii. Evită ambalajele care sunt ținute afară din congelator sau deasupra vitrinelor frigorifice.

Peștele congelat vrac – să fie depozitat adecvat, în compartiment separat, în funcție de specia din care face parte.

Nu stii ce pește congelat să alegi ? Specialiștii Minus 22 aduc ce este mai bun pentru tine. Gasești produsele noastre de top la următoarele link-uri:

In plus, AICI află detalii despre noua gamă de produse VIVELIS

cover_VIVELIS