Rețetă propusă de Bucătăresele Vesele
Porții: 2 Dificultate: Ușor Timp de preparare: 8 min. Timp de gătire: 20 min.
Ingrediente:
1 pachet File de Merluciu de la Minus22 si un pachet Amestec de Legume cu orez
1 lingură pesmet alb
1 lingură pătrunjel verde
2 linguri fulgi de migdale
câteva fire cimbru proaspăt
sare, piper
2 linguri ulei de măsline
salată asortată
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare
- Cimbrul și pătrunjelul verde se pun într-un vas de blender împreună cu uleiul de măsline, un praf de sare și zeama de lămâie. Se mixează până obținem un sos omogen.
- Fileurile de merluciu se scot din congelator cu 12 ore înainte și se lasă la dezghețat în frigider până a doua zi.
- Legumele rămân în congelator. Nu necesită decongelare. Separarea celor 2 produse se face foarte simplu, cu o tăietură verticală pe mijlocul pungii.
- Fileurile de pește se usucă cu un șervet de hârtie absorbant, se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Se condimentează cu sare și piper după care se ung cu ajutorul unei pensule cu sosul de ierburi.
- Se presară deasupra cu puțin pesmet alb și cu fulgi de migdale.
- Se introduce tava în cuptor pe funcția grill, treapta 1 pentru 10 min.
- Cât timp fileurile de merluciu stau la cuptor, fierbem la aburi (eu am folosit steamerul) amestecul de legume cu orez.
- Amestecul de legume se pune direct în steamer fără a fi nevoie să le decongelăm, condimentăm cu sare și le lăsăm timp de 10 min.
- Se servește alături de o salată asortată asezonată după gust cu ulei de măsline, sare și oțet balsamic.
Recomandare
Pune peștele la dezghețat în frigider cu o zi înainte să-l gătești. Nu la microunde, nu sub apă.
Așa își va păstra structura, aroma și nutrienții.
Poftă bună!
Produse recomandate pentru aceasta reteta:
- File de Merluciu de la Minus22
- Amestec de Legume cu orez de la Minus22