Specie: Lates Niloticus
Zona de proveniență: Tanzania
Zona de proveniență: Tanzania
Gramaj: 600g
Unul dintre cei mai gustoși pești de apă dulce, șalăul de Nil are carnea albă, cu un conținut scăzut de grăsimi.
Beneficii:
- bogat în vitamine și minerale benefice organismului
- sursă naturală de proteine
- 100% natural, fără aditivi și conservanți
Popularitate
9/10
Rapiditate în gătire
10/10
Miros în bucătărie
9/10
Accesibilitate în port
3/10
Durată import
45 zile
Produs disponibil în magazinele:
Valori nutriționale 100g
Calorii 93 kcal
Calorii din grăsimi 16 kcal
Vitamina A 2%
Vitamina C 3%
Calciu 1%
Fier 1%
Proteine 19.1g
Total Grăsimi 1.8g
Grăsimi saturate 0g
Colesterol 0.05g
Sodiu 0.3g
Glucide 0g
Fibre 0g
Zaharuri 0g
Depozitare în siguranță
Fără piele și fără oase, fileurile de șalău preferă tranșarea imediată după captură și răcirea bruscă, fără ezitare, la -40 grade. păstrându-și astfel toți nutrienții, gustul și textura proprie pentru un plus de prospețime.
Congelate individual, fileurile de șalău sunt transportate în condiții de frig controlat în camioane frigorifice, vapoare mari până la destinația finală, când ajunge la temperatura lui preferată -22 grade.
Mod de preparare
Consumul de produse congelate, reduce risipa de mâncare.
Recomandare: pune peștele la dezghețat în frigider cu o zi înainte să-l gătești. Nu la microunde, nu sub apă. Așa își va păstra structura, aroma și nutrienții.
Recomandare: pune peștele la dezghețat în frigider cu o zi înainte să-l gătești. Nu la microunde, nu sub apă. Așa își va păstra structura, aroma și nutrienții.
File de șalău cu legume la cuptor>> Rețeta aici